top of page
Image by Bas Peperzak

Leuvens Kinesitherapeuten Netwerk (LKN) en Multidisciplinaire netwerken

Leuvens Kinesitherapeuten Netwerk (LKN)

'Eerste, tweede en derdelijns kinesitherapeuten op één lijn'

Vanuit LKK willen we een netwerk kinesitherapeuten van de eerste, tweede en derde lijn opbouwen regio Leuven. De volgende organisaties zijn opgenomen in het informele netwerk:

  • KU Leuven

  • UPC Leuven

  • UZ Leuven

  • Life Long Learning Institute

  • LKK

  • Eerstelijnszones Leuven (Leuven, Leuven Noord en Leuven Zuid)

  • Zorgzaam Leuven

  • Alloreki

Er is succesvol gewerkt aan wetenschappelijke “richtlijnen” voor de “multidisciplinaire aanpak” van “Long covid” in de eerstelijn en dit in opdracht van de Federale Overheid Volksgezondheid. Deze richtlijnen zijn via de eerstelijnszones verder uitgerold en geïmplementeerd. Hierbij spelen ook de kinesitherapeuten een belangrijke rol spelen door het vormen van een netwerk waarin ervaringen kunnen worden uitgewisseld.

Op 7-03-2023 werd de peer review: Richtlijnen Opvolging en revalidatie van patiënten met aanhoudende klachten na Covid-19 georganiseerd. U kan deze richtlijnen terugvinden op https://ebpnet.be/nl/ebsources/6691.

Image by Christina @ wocintechchat.com
elz+leuven+logo+met+slagzin+JPEG.png

Multidisciplinaire netwerken: Eerstelijnszones regio Leuven

Herschrijven/uitwerken

Een eerstelijnszone is een geografisch afgebakend gebied gevormd door één of meerdere gemeenten waarbinnen er een structureel samenwerkingsverband is tussen lokale overheden en private zorg- en hulpverleners van de 'eerste lijn' (inclusief kinesitherapeuten van de 'eerste lijn'). Het doel van de eerstelijnszones is een effectieve en kwalitatieve eerstelijnszorg organiseren waarbij de burger centraal staat en die toegankelijk is voor iedereen.

De regio Leuven bestaat uit drie eerstelijnszones: Leuven, Leuven noord en Leuven zuid.

https://www.eerstelijnszone.be

Een eerstelijnszone is een geografisch afgebakend gebied gevormd door 1 of meerdere gemeenten waarbinnen er een structureel samenwerkingsverband is tussen lokale overheden en private zorg- en hulpverleners van de eerstelijn (inclusief kinesitherapeuten van de eerstelijn). Het doel van de eerstelijnszones is een effectieve en kwalitatieve eerstelijnszorg organiseren waarbij de burger centraal staat en die toegankelijk is voor iedereen.

De LKK-regio bestaat uit 3 eerstelijnszones: Leuven, Leuven Noord en Leuven Zuid.
1. Leuven: Leuven 3000, Heverlee 3001, Kessel-lo 3010, Wilsele 3012, Wijgmaal 3018.


2. Leuven Noord: Tremelo 3120, Keerbergen 3140, Haacht 3150, Rotselaar 3110, Holsbeek 3220 en Boortmeerbeek 3190.

3. Leuven Zuid: Lubbeek 3210, Kortenberg 3070, Bertem 3060, Huldenberg 3040, Oud-Heverlee 3050 en Bierbeek 3055

Meer informatie kan u vinden op www.eerstelijnszone.be

Multidisciplinaire netwerken: Zorgzaam Leuven

Zorgzaam Leuven is een organisatie die inzet op vernieuwing van de gezondheids- en welzijnszorg. Het aantal personen met een zorg- en ondersteuningsnood zal in de toekomst sterk toenemen. Zo sterk zelfs dat het huidige zorg- en welzijnsmodel niet meer volstaat om de noden en behoeften op te vangen. Er is nood aan een nieuwe aanpak en een nieuw zorg- en welzijnsmodel dat duurzaam is en de huidige en toekomstige zorg- en ondersteuningsvragen aankan.

 

Om dat doel te bereiken, hebben de ministers van welzijn en gezondheid op het federale en het Vlaamse niveau in 2015 een 'Plan voor geïntegreerde zorg' opgesteld. Dit plan wordt uitgewerkt in projecten verspreid over België, Zorgzaam Leuven is één van die projecten. Ondertussen zijn er meer dan 60 Leuvense zorg- en welzijnsorganisaties partner van Zorgzaam Leuven.


Het grote projectplan van Zorgzaam Leuven gaat over 6 thema's: zorgprogramma's, zorgcoördinatie, medicatie, zorgzame buurten, verzorgd wonen en gezondheidsbevordering. Voor meer informatie kan u terecht op de website www.zorgzaamleuven.be.

bottom of page