top of page

Ontdek de Leuvense Kinesitherapeuten Kring

Bevoegdheden LKK

Bevoegdheden Leuvense Kinesitherapeuten Kring

De Leuvense Kinesitherapeuten Kring (LKK) is de vereniging voor alle kinesitherapeuten in de regio Leuven.

De LKK-regio bestaat uit 3 eerstelijnszones (ELZ'S):

1. Leuven: Groot-Leuven, Leuven 3000, Heverlee 3001, Kessel-lo 3010, Wilsele 3012, Wijgmaal 3018

2. Leuven Noord: Tremelo 3120, Keerbergen 3140, Haacht 3150, Rotselaar 3110, Holsbeek 3220 en Boortmeerbeek 3190

3. Leuven Zuid: Lubbeek 3210, Kortenberg 3070, Bertem 3060, Huldenberg 3040, Oud-Heverlee 3050 en Bierbeek 3055

De

 

De vereniging heeft tot doel:

 

 • De kinesitherapie regionaal te bevorderen

 • De collegialiteit onder haar leden te versterken

 • Het bevorderen van de kwaliteit van de zorg via organisatie van navormingsactiviteiten voor haar leden en dit samen met haar partners.

 • Een ‘aanspreekpunt’ te zijn voor leden, partners binnen de gezondheidszorg, lokale overheden en de regionale bevolking.

 

 • Een samenwerking tot stand te brengen tussen de kinesitherapeuten en de beoefenaars van de medische en paramedische beroepen, de gezondheidswerkers, de opleidingen kinesitherapie, andere organisaties in de gezondheids- en welzijnszorg (zoals: KHOBRA, MCH, Mediwacht, Kring Zelfst. Verpleegkundigen Leuven, LOGO, FaBeR-KUL, H.-Hartziekenhuis Leuven, UZ Leuven, Eerstelijnszones, Zorgzaam Leuven, de lokale mutualiteiten, patiëntenverenigingen, enz.…) en de lokale overheid (stads/gemeentebestuur en sociale diensten steden en gemeenten)

De communicatie naar de leden toe gebeurt hoofdzakelijk via e-mail.
LKK maakt deel uit van de Koepel van Kringen Vlaams-Brabant. 
De kringen van alle provincies maken deel uit van Axxon vzw.

Geshiedenis LKK

Geschiedenis van de Leuvense Kinesitherapeuten Kring

Een chronologisch overzicht...

1992

Oprichting van een vereniging van Leuvense zelfstandige kinesitherapeuten door Amand Nijs en Jos De Greef

 

1995

Oprichting vzw Leuvense Kinesitherapeuten Kring

 

2000

Na het overlijden van de toenmalige voorzitter Manu Buchet gaat de kring in associatie met de Tiense Kine Kring

 

2005

Heropstart van de LKK met Michel Druppel (voorzitter), Dirk Bellemans (secretaris) en René Haesaert (penningmeester). Dankzij de moderne communicatiemiddelen (internet) is het bereiken van de leden veel gemakkelijker geworden via het versturen van e-nieuwsbrieven waarin activiteiten worden aangekondigd en interessante medische en kinesitherapie gerelateerde artikels worden doorgestuurd. Navormingsactiviteiten (lezingen en praktijkgerichte workshops) volgen elkaar in snel tempo op. Naast navorming worden er ook andere activiteiten georganiseerd zoals wijndegustatie, fietsuitstap, paella-avond, happy hour… Het ledenaantal stijgt gestaag (+/- 170)

Er is overleg met de huisartsenkringen (KHOBRA / Mediwacht), FaBeR, UZ-Leuven, H.Hartziekenhuis Leuven, SIT (GOAL), Kring Zelfstandige Verpleegkundigen… met als doel de samenwerking tussen de eerste en tweede lijn te optimaliseren.

 

2006 - 2020

Enkele hoogtepunten met grote belangstelling

 • 2006, 2007, 2009: medewerking van LKK aan het symposium Orthopedie H. -Hartziekenhuis in Provinciehuis Leuven

 • 2006: symposium “Hyperventilatie” met Linda Stans (psychotherapeute Pneumologie UZ-Leuven) en Chris Lenaerts (kinesitherapeute en auteur van het boek ‘Hyperventilatie ontmaskerd’) in Brabanthal

 • 2008: symposium “Update Supraspinatustendinopathie” met Prof. Dr. Koen Peers en Styn Vereecken (FaBeR-KUL) in Brabanthal

 • 2009: lancering website + nieuw logo (zie hiernaast)

 • 2010: symposium “De Heup” met Dr. J. De Schepper (orthopedisch chirurg) en Nicole Timmerman (kinesitherapeute en docent MOT) in Brabanthal

 • 2012: symposium “Bewegen met diabetes” met Prof. Dr. Chantal Mathieu, PhD. Dirk Vissers (Artesis) en Chris Demeyer in Brabanthal georganiseerd met alle kringen van Vlaams-Brabant

 • 2013: symposium “De Nek” met o.a. Prof. Dr. Bart Depreitere en Prof. Barbara Cagnie (UGent) in Brabanthal

 • 2013 : Op 17 december “Algemene (Crisis)Vergadering van LKK met op de agenda : “Einde van de LKK in zicht” en dit naar aanleiding van het ontslag van de penningmeester, René Haesaert’ owv pensionering en het einde van het  tweede mandaat als voorzitter van Michel Druppel op 01/01/2014. Deze AV levert echter niet het verhoopte resultaat op. Er stellen zich geen collega’s kandidaat om de kring mee te besturen. Zo blijft Michel Druppel, samen met Dirk Bellemans de kring verder besturen en dit tot in 2015, wanneer Michel  met pensioen gaat.

 • Vanaf 2015 tot 2020 staat Dirk Bellemans er alleen voor als bestuurder van LKK en vertegenwoordigt onze beroepsgroep in de - in die periode sterk veranderende – multidisciplinaire eerstelijnsorganisaties (2017 : eerstelijnsconferentie/2018 : veranderfora eerstelijnszones/2020 : oprichting zorgraden). Collega Katrien Laquière vertegenwoordigt de kinesitherapeuten in de Zorgraad van ELZ Leuven Noord. Achter de schermen blijft Michel Druppel de LKK-rekening beheren (uitgaven/inkomsten) en zorgt ervoor dat onze vzw juridisch overleeft.

 • 2020 : Covid-19 pandemie !! Intensieve samenwerking tussen LKK - UZLeuven -ZorgzaamLeuven - ELZ’S  om deze zo goed mogelijk het hoofd te bieden. Collega Kim Daniels neemt de praktische organisatie van peer review’s op zich. Eind 2020 nieuwe poging om de kring nieuw leven in te blazen: “De toekomst van de LKK” , 6 hartverwarmende en ondersteunende brieven/e-mails vanuit verschillende organisaties om het belang van een kinékring te belichten. Daaraan gekoppeld een nieuwe oproep aan de leden tot engagement in onze kring. Ditmaal met succes.

 

2021 Steeds meer beweging in de LKK

Acht collega’s engageren zich om in de LKK één of meerdere taken op zich te nemen. Op de AV van 26/10 worden de nieuwe statuten van de “Leuvense Kinesitherapeuten Kring” goedgekeurd. De kring is opnieuw statutair volledig op orde en kan een nieuwe (door)start nemen.

Ontdek de betekenis van het logo van LKK

logoLKK.png

Het logo symboliseert de patiënt in beweging. De spiraal duidt op veerkracht, dynamiek, beweging, op de “kring” (circulair) en op het medisch slangsymbool (de esculaap). De rode kleur refereert naar de medische zorgwereld en het paars (mauve) is de kleur van de kinesitherapie.

Bestuur van de Leuvense Kinesitherapeuten Kring

De raad van bestuur bestaat uit de volgende leden:

 • Dirk Bellemans, voorzitter

 • Kim Daniels, secretaris

 • Hilde Raets, penningmeester

 • Micha van Roeyen

 • Vincent Lejeune

 • Cédric Slock

 • Geertrui Piot

 • Kim Caluwé

bottom of page